Złóż zamówienie do godziny 12:00, a wyślemy jeszcze dziś!
Olejek imbir
Olejek imbir
Olejek imbir

Olejek imbir

79,84 zł
Brutto
Zingiber cassumunar Pochodzenie: Chiny Olejek otrzymywany poprzez destylację z parą wodną rozdrobnionego kłącza
Dostępny
pojemność :
Złóż zamówienie w ciągu 05h 37m 07s A Twoją przesyłkę nadamy w dniu dzisiejszym

Ocena :  

Add to Wishlist
Dostępny

Zapach: intensywna, bardzo trwała nuta środkowa i dolna, charakterystyczny nieco ostry zapach korzenny, ze słodkimi nutami balsamicznymi.

Działanie: pobudzające, przeciwbólowe, antyseptyczne.

Główny składnik: beta zyngiberen (ok. 35%), kurkumen (ok. 15%), farnesen (ok. 10%).

Skład INCI: Zingiber Cassumunar Root Oil China.

W aromaterapii olejek imbirowy stosuje się w mieszankach do:

MASAŻU - reumatyzm, artretyzm, bóle mięśniowe, naciągnięte mięśnie i ścięgna, bóle pourazowe, przeziębienia.

KĄPIELI - reumatyzm, artretyzm, bóle mięśniowe, naciągnięte mięśnie i ścięgna, bóle pourazowe, przeziębienia, infekcje skóry.

KOMPRESÓW I KOSMETYKÓW - infekcje skóry.

INHALACJI - infekcje dróg oddechowych, dezynfekcja i odświeżanie powietrza.

NASZE WSKAZÓWKI !!!

Naturalne olejki eteryczne to produkty bardzo stężone oraz nierozpuszczalne w wodzie, dlatego przygotowaliśmy dla Państwa kilka porad jak z nich korzystać w saunie suchej aby uniknąć spalenia olejków:

  1. Stosuj olejki eteryczne z przekonaniem o ich leczniczych właściwościach, czerpiąc przy tym przyjemność z piękna ich zapachów.

  2. Nie stosuj olejków bezpośrednio na rozgrzane kamienie w saunie.

  3. Ostrożnie dozuj olejki zapachowe. Lepiej dać mniej kropel niż przesadzić. Zawsze dostosuj ilość kropel do wielkości sauny.

  4. Najlepiej użyj kulki z kruszonego lodu z przygotowanym wcześniej olejkiem na jej górze. Lód schłodzi kamienie i ochroni olejek przed gorącymi kamieniami.

  5. Jeżeli nie posiadasz kruszonego lodu bardzo dokładnie wymieszaj olejek w gorącej wodzie i wylej na schłodzone wcześniej kamienie.

Szczegółowe referencje

Do góry
Menu
Zamknij
Koszyk
Zamknij
Wróć
Konto
Zamknij